TYHY-luennot ja hyvinvointi-illat

LUENNOT, RYHMÄOHJAUKSET, TYÖPAJAT JA RETRIITIT

Uni:

paremmanunenavaimetParemman unen avaimet – uniluento (2h)

Paremman unen avaimet luento tarjoaa uuden näkökulman omaan uneen. Luennon teemoina mm: Mistä uni syntyy ja miten rakennan itselleni hyvät unet. Valjasta itsellesi unitutkijan silmälasit sekä vinkkejä aamuyön pimeille tunneille. Luento toteutetaan asiakkaan tiloissa. Ei rajattua osallistujamäärää.

Paremman unen lähteillä – unityöpaja (4h) (min 8hlö, max 20hlö)

Paremman unen lähteillä, unityöpaja sisältää edellä kuvatun mukaisen uniluennon ja pienryhmäohjauksena erilaisia rentoutumis- ja mielikuvaharjoituksia sekä oman unen-pohdinta tehtäviä. Osallistujien määrä vaikuttaa hintaan. Työpaja toteutetaan asiakkaan tiloissa (Minimi 8hlö, max 20 hlö)

Paremman unen metsästäjät – uniryhmä, (5x2h) (min 4hlö, max 12hlö)

Paremman unen metsästäjät- on uniryhmä, joka 

Kuva1

pohjautuu kognitiivis-behavioristiseen ryhmä- ja vertaistukityöskentelyyn.  Ryhmä kokoontuu 5 kertaa, kahden tunnin tapaamiselle.  Jokainen ryhmätapaaminen on teemoiteltu, ja pitää sisällään teoriatietoa käsiteltävästä uni-teemasta, vertaistuellista keskustelua ja pohdintaa, sekä kotitehtävät seuraavalle viikolle. Ryhmä auttaa etsimään omia keinoja ja voimavaroja unettomuuteen sekä ohjaa oman käyttäytymismallien tutkimiseen, tulkintaan ja muuttamiseen.  Uniryhmän sisältö on yhdistelmä käypä hoitosuosituksen mukaisia elämänhallinnallisia menetelmiä sekä perinteisen kiinalaisen lääketieteen holistisemman näkökulman hoitomenetelmiä tuotuna tämän päivän arkeen.

Uniretriitti – viikonlopun mittainen retriitti (8h +6h)

Uniretriitti on suunnattu sinulle, joka etsit apua unettomuuteen, olet kiinnostunut unihyvinvoinnista, tai etsit vaihtoehtoista tapaa lähestyä unen tuomia haasteita. Uniretriitti tarjoaa kattavan tietopaketin unettomuudesta, sen lääkkeettömistä hoitovaihtoehdoista, ravinnon ja liikunnan sekä palautumisen ja rentoutumisen merkityksestä sekä mielen ja tunteiden hallinnasta. Ajatuksena on tutkia omaa untaan, ”tieteilijänsilmälasien”-läpi ja saada eväitä parempaan uneen. Unta tarkastellaan myös itämaisen parantamisnäkemyksen kautta, ja teemme erilaisia kehoa- ja mieltä tasapainottavia rentoutumisharjoituksia.

 

Ohjatut ryhmätunnit:

qibalance_ympyräkuva

Qi Balance – Kehon ja Mielen tasapaino (1h) 

Ohjattu ryhmätunti. Tunnilla avataan oman kehon  Qi:tä.  Joka virtaa kehon meridiaanikanavilla. Kun Qi kulkee meissä vapaasti, olemme terveitä, tasapainossa ja jaksamme päivän askareissa. Kun Qi ei virtaa vapaasti, saamme mm päänsärkyjä, erilaisia lihasjumeja, vatsavaivoja ja väsymme.  Tunti yhdistää perinteisen kiinalaisen lääketieteen ideologian, qigong ja taiji sekä jooga tekniikoita, erilaisiin meditatiivisiin hengitys ja mielikuvaharjoituksiin.  Tunti sopii kaiken ikäisille ja tasoisille liikkujille.

qiflow_ympyrärajausQi Flow – Shiatsu itselle  (1h)

Ohjattu ryhmätunti. Tunnilla käydään koko kehon energiat läpi DO-IN – shiatsu, itsehierontamenetelmän avulla.  Qi:tä vapauttava ja tasapainottava tunti.  Tutustutaan oman kehon energioihin, energiajumeihin ja opitaan avaamaan niitä omaa kehonpainoa, hengitystekniikoita sekä venytyksiä käyttäen.  Tunnilla käsitellään myös akupisteistä, painelutekniikalla.  Tunti sopii kaiken ikäisille ja tasoisille liikkujille.

qiserenity_ympyräkuva

Qi Serenity – Askel kohti parempaa unta (1h)

Ohjattu ryhmätunti.  Rauhallinen, hengityksen ja hitaat meditatiiviset qigong harjoitukset yhdistävä tunti, jonka tarkoituksena on edesauttaa unta ja nukahtamista. Qi:tä tasapainottava ja Sheniä (mieltä/henkeä) rauhoittava tunti.  Tunnin ajatuksena on ohjata Qi vapaaseen virtaukseen ja omalle lepopaikalleen, tyyntä unta varten. Tunti sopii kaiken ikäisille ja tasoisille liikkujille.

 

qiharmony_ympyrärajausQi Harmony – Yhteinen sopusointu (1h) tai (3h)

Ohjattu ryhmätunti tai työpaja pareille/ pariskunnille.  Qi harmony yhdistää shiatsun ja qigong-harjoituksien tasapainottavia perustekniikoita, jooga-pohjaisiin parivenytystekniikoihin ja tantrisiin läsnäolon harjoituksiin. Näiden tekniikoiden avulla pääset lähemmäs pariasi, läsnäolevana toisen kehoa ja mieltä aistivaan sopusointuun.

 

Yllä esitetyt työpajat ja luennot on muokattavissa teidän tarpeiden mukaisesti.  Tarvittaessa minun kauttani järjestyy myös tapahtumalle sopivat tilat yhteistyötahojeni kautta.

Jos olet kiinostunut hyvinvointiteemaisista  tyhy-luennoista tai olet mahdollisesti innokas järjestämään pienelle porukalle hyvinvointi -illan, laita spostia tai ota minuun yhteyttä puhelimitse. Räätälöidään teille sopiva tapahtuma.

 

cropped-ympyrc3a4logo_puu-3.jpg

 

%d bloggaajaa tykkää tästä: