Akupistehieronta ja akupunktio

Akupisteet ovat kehossa sijaitsevia energiapisteitä. Näiden energiapisteiden kautta voidaan hoitaa erilaisia kehon epätasapainosta johtuvia oireita.  Akupisteet sijaitsevat kehossa olevien meridiaanien varrella (energiakanavat)

Akupistehieronta yhdistää klassisen hieronnan otteita ja akupisteiden käsittelyä. Hoidossa keskitytään käsittelemään kehon ongelma-/ kipualueita. Kehon hoidettava alue käsitellään ensin hierontaotteilla käyttäen hieronta öljyä. Tämän jälkeen käydään läpi alueen akupisteitä.  Pisteitä käsitellään mm. peukaloilla painaen.  Klassisen hieronnan otteet avaavat hyvin ihon pintaverenkiertoa, mikä mahdollistaa myös akupisteiden syvemmän avaamisen. Tarvittaessa teen myös imukupeilla, hoidettavan alueen kuiva/liukukuppausta.

Akupistehieronnasta voi olla erityisesti sinulle apua, jos kärsit:

  • Niska-hartia seudun ongelmista
  • Erilaisista kireyksistä tai lihasjumeista alaselän alueella
  • Polvi- tai akillesjänne vaivoista
  • Tenniskyynerpää-oireistosta
  • Olkapää vaivoista
  • Voimakkaat päänsäryt ja migreenit

Teen myös akupunktiota. Yhdistän akupunktioneulat tarvittaessa akupistehierontaan, tai asiakkaan toivomusten mukaan voin myös tehdän pelkän neulahoidon. Hoidan akupunktiolla tällä hetkellä ”länsimaalaisenakupunktion” lähtökohtia, ja käytän neulotuksissa mm triggerpisteitä.  Neulat ovat hyvä apua esim. niska-hartia jumeissa, selkäongelmissa tai esim yleistä rentoutumista haettaessa.

Akupistehieronta / akupunktio –  yksi hoitokerta on kestoltaan 60min

 

 

 

%d bloggaajaa tykkää tästä: